Sosyal Fayda için Veri Bilimi

Data Science for Public Good Programı Virginia Üniversitesi tarafından yürütülen ve veri bilimi araçları kullanılarak toplumsal sorunlara çözümler sunmayı hedefleyen bir programdır. Program kapsamında, her yaz Amerika’nın çeşitli üniversitelerinden öğrenciler başvuruyorlar ve programa uygun bulunan öğrenciler Washington DC’de 11 haftalık tam zamanlı veri bilimi eğitimi alıyorlar. Eğitim programının belirli bir aşamasında, öğrencilerden Washington DC bölgesinin toplumsal sorunlarına çözüm olabilecek veri bilimi odaklı projeler üretmeleri bekleniyor.
University of Virginia’nın Data Science for the Public Good (Sosyal Fayda için Veri Bilimi) programını İstanbul ve Ankara’ya getirdik ve şehrimizin sorunlarına veri bilimiyle çözümler geliştiriyoruz! Data Science for the Public Good programı ile sosyal bilimlerden, mühendisliklerden ve diğer farklı disiplinlerden gelen gençleri veri bilimi alanında yetiştiyoruz. Eğitim alan katılımcıların programın paydaşlarıyla bir araya gelmelerine ve kendilerine sağlanan açık veriyle toplumsal sorunları daha iyi anlamak ve bunlara çözüm üretmek için projeler geliştirme süreçlerine eşlik ediyoruz.